Våbenhuset

Skrydstrup Kirke er opført i middelalderen, men fik i 2001 tilføjet et nyt og usædvanligt våbenhus ud for hovedindgangen i tårnets facade. Det er tegnet af arkitekten Niels Vium i klassisk modernistisk stil og har form som en transparent kube af glas og stål.

Møbleringen er lige så enkel som husets udformning - den består af en skulptur og en bænk, og ikke andet. Dertil kommer et par kraftige dørgreb støbt i bronze. Disse elementer er udført af billedhuggeren Jette Vohlert.

Skulpturen er udformet som et oldkristent symbol - nemlig "Den gode hyrde", som et af de ældste sindbilleder, vi har på Kristus. Johannes Døberen siger også da han ser Jesus komme hen mod sig ved Jordanfloden: " Se Guds lam som bærer verdens synd" 

jette Vohlert kalder også skulpturen for Agnus Dei - Gud Lam.

Nyfødt og sårbart ligger det, højt hævet på hyrdens kraftige skuldre, med lange klodsede ben og et udmattet udryk i øjnene. Det er uden for fare for en stund. Men det er måske også - som så mange andre lam - på vej til slagtebænen. Og lige det er det op til den enkelte at afgøre, når han eller hun står i våbenhuset.   

På dørgrebene har Jette Vohlert modelleret de fire evangelistsymboler - to på ydersiden og to på indersiden. På ydersiden er det Engelen og Oksen,symboler for Matthæus og Lukas - på indersiden er det Ørnen og Løven, symboler på Johannes og Markus. De er alle enkelt, men umisforståeligt udformet - reduceret til fire,let identificerbare hoveder, der ses på baggrund af en glorie og udfoldet vinge, modelleret i lavt relief.